Financiar

#fmi #fiscalitate #guvern

Finantele vor sa introduca o noua lege a responsabilitatii fiscale pana la finalul lui 2009

Guvernul vrea sa finalizeze pana la sfarsitul lui 2009 o noua lege a responsabilitatii fiscale, ca parte a procesului de consolidare a politicii fiscale, masura impusa de acordul de imprumut cu Fondul Monetar International (FMI), a anuntat ministrul de Finante, Gheorghe Pogea . In acest scop, Executivul va infiinta un consiliu fiscal , care "va asigura o analiza independenta" asupra modului in care vor fi cheltuiti banii publici si va gestiona mai bine cheltuielile bugetului.

"Guvernul isi reafirma in continuare angajamentul sau fata de a continua si accelera politicile de reforma structurala a statului. As aminti in acest sens tot ceea ce priveste consolidarea politicii fiscale astfel ca pana la finele anului vom aduce modificari considerabile in ceea ce priveste procesul bugetar printr-o noua lege a responsabilitatii fiscale", a spus Pogea, potrivit NewsIn.

Potrivit ministrului, pe termen mediu Guvernul va introduce "proceduri imbunatatite de elaborare a bugetelor multianuale, limite privind rectificarile bugetare care pot fi efectuate pe parcursul anului, reguli fiscale privind cheltuielile, datoria publica si deficitul primar".

"Se va crea un consiliu fiscal care sa asigure o analiza independenta si vom crea prin acest mecanism un cadru de emisiune si gestiune mai buna a cheltuielilor bugetului statului", a precizat Pogea.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-09-23
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.