Financiar

#industrie alimentara #oxidare #roca sedimentara #bere #filtru

Filtrele folosite de fabricile de bere din Romania sunt cancerigene

Aproape toate fabricile de bere din Romania folosesc sisteme de filtrare cu kiselgur, roca sedimentara ce influenteaza negativ calitatea berii, afectandu-i gustul, iar fierul continut de filtru oxideaza produsul, sustin specialistii in sisteme de filtrare din industria alimentara .



„Utilizarea filtrelor cu kiselgur in industria berii are impact negativ asupra calitatii acestui produs, afectandu-i gustul. Compozitia chimica tipica a kiselgurului este 86% siliciu, 5% sodiu, 3% magneziu si 2% fier. Acesta din urma duce, in cele mai multe cazuri, la oxidarea berii“, a declarat Istvan Szommer, expert austriac in sisteme de filtrare din industria alimentara .

(Cititi restul articolelor in Gardianul)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea