Financiar

#cnvm #stere farmache #impozit

Farmache (BVB): Bursele din regiune se gandesc la aliante strategice

Bursele din regiune au in vedere aliante strategice, cooperari si parteneriate, in contextul actual al crizei pentru a depasi cu succes actuala perioada, a declarat marti presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), .

"Vom vedea regrupari ale burselor de valori astfel incat acestea sa poata sa depaseasca cu succes actuala perioada", a explicat Farmache. El a adaugat ca, in perspectiva, "conexiunile dintre burse vor fi facilitate avand in vedere globalizarea, circulatia libera a serviciilor, rolul pe care il joaca tehnologia din ce in ce mai important".

Pentru moment, insa, BVB nu se afla in discutii cu alte burse, a mentionat Farmache, care a adaugat ca nu exclude insa colaborari in viitor.

"Politica noastra este wait and see", a explicat Farmache, fara sa precizeze cat poate dura aceasta perioada.

De asemenea, presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare ( ), Gabriela Anghelache, a declarat ca institutia poarta discutii cu Ministerul Finantelor pentru mentinerea actualei forme de impozitare a veniturilor obtinute de pe piata de capital .

"Ne straduim sa luptam cu autoritatile", a mentionat Anghelache, care a adaugat ca CNVM face tot ce poate pentru a nu se trece la cota de impozitare de 16% a castigurilor obtinute de pe piata de capital. Potrivit proiectului de modificare a Codului Fiscal, veniturile obtiunte din trancatiile pe ar urma sa fie impozitate cu 16%, indiferent de perioada de detinere.
 

  •   2010-06-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Revolutia fiscala - ce venituri vom avea din ianuarie 2018

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Cum se transporta un computer

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii