Marii operatori vor fi nevoiti sa reduca tarifele la convorbirile in alte retele, fapt care va determina dezvoltarea firmelor mici. Valoarea facturilor de telefonie mobila va scadea cu aproximativ 25-30% in urmatorii trei ani, ca urmare a reducerii tarifelor pentru convorbirile in alte retele, sustine Liviu Nistoran presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii.

"Impunerea unor tarife arbitrare de operatorii de telefonie mobila catre ceilalti operatori, la care ajung apelurile utilizatorilor, nu face altceva decat sa ", a declarat presedintele ANC , citat de Evenimentul Zilei. Pana in prezent, doar Orange si Vodafone, cele doua companii care domina piata , au redus tarifele de interconectare de la 6,4 la 5,03 eurocenti pe minut.

La randul lor, incepand cu 1 februarie, Cosmote si Zapp vor reduce tarifele de la 8,2 la 6,4 eurocenti, iar RDS, de la 7,43 la 7,21 eurocenti. Modificarea preturilor la operatorii mici va determina companiile care in momentul de fata domina piata sa faca contraoferte de abonamente, cu tarife mai mici la interconectare, pentru a nu-si pierde clientii. Reprezentantii serviciilor de telefonie mobila spun ca aceasta aliniere a preturilor va atrage dupa sine o modificare a contractelor si, ulterior, o scadere a facturilor utilizatorilor.

  •   2009-01-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Campanie pentru cariera ei: Urmeaza-ti visul!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii