Marii operatori vor fi nevoiti sa reduca tarifele la convorbirile in alte retele, fapt care va determina dezvoltarea firmelor mici. Valoarea facturilor de telefonie mobila va scadea cu aproximativ 25-30% in urmatorii trei ani, ca urmare a reducerii tarifelor pentru convorbirile in alte retele, sustine Liviu Nistoran presedintele Autoritatii Nationale pentru Comunicatii.

"Impunerea unor tarife arbitrare de operatorii de telefonie mobila catre ceilalti operatori, la care ajung apelurile utilizatorilor, nu face altceva decat sa ", a declarat presedintele ANC , citat de Evenimentul Zilei. Pana in prezent, doar Orange si Vodafone, cele doua companii care domina piata , au redus tarifele de interconectare de la 6,4 la 5,03 eurocenti pe minut.

La randul lor, incepand cu 1 februarie, Cosmote si Zapp vor reduce tarifele de la 8,2 la 6,4 eurocenti, iar RDS, de la 7,43 la 7,21 eurocenti. Modificarea preturilor la operatorii mici va determina companiile care in momentul de fata domina piata sa faca contraoferte de abonamente, cu tarife mai mici la interconectare, pentru a nu-si pierde clientii. Reprezentantii serviciilor de telefonie mobila spun ca aceasta aliniere a preturilor va atrage dupa sine o modificare a contractelor si, ulterior, o scadere a facturilor utilizatorilor.

  •   2009-01-18
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.