Financiar

Factura gazelor naturale va creste cu maximum 9%

Autoritatea Nationala pentru Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) este asaltata cu noi cereri ale operatorilor privind majorarea tarifelor la gaze.

Dupa E.On Gaz si Distrigaz Sud , si un operator regional din sudul tarii a cerut scumpirea facturilor la gaz cu peste 20%. Executivul nu va accepta majorari mai mari de 9%, sustin surse din guvern. In aceste conditii, furnizorii ameninta cu oprirea investitiilor.

Surse guvernamentale sustin ca, de la 1 iulie, pretul gazelor naturale s-ar putea majora cu 6-9%. „Exista o presiune politica de a nu face aceasta marire de preturi la gazele naturale in aceasta perioada.

Exista doua posibilitati, o majorare de pana la 9% de la 1 iulie sau se mentin preturile. Daca nu se opereaza o marire de la 1 iulie, pana la sfarsitul anului, gazele naturale se scumpesc cu peste 15%”, ne-au spus sursele citate. Societatile Distrigaz Sud si E.ON Gaz au solicitat, inca din luna aprilie, cresterea tarifelor la gaze, incepand cu 1 iulie, cu 18-19%.

Cererile acestora sunt motivate pe fondul unei majorari a pretului gazului din import si a pierderilor de zeci de milioane de lei din cauza intarzierii modificarii de catre reglementator a pretului gazelor naturale.

Si compania Wirom Gas Romania a inceput sa faca presiuni pentru majorarea preturilor. „Tarifele ar trebui sa creasca cu 25% in acest an. Societatea este deja in pierdere, pentru ca preturile de import depasesc 400 de euro/1000 de mia de metri cubi, iar tarifele interne nu au mai crescut din februarie”, au spus oficialii furnizorului de gaze, potrivit The Money Channel.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea