Financiar

#export #romania #energie #resurse energetice #scadere

Exportul de resurse energetice al Romaniei ar putea sa scada cu 30% in 2009

Exportul de resurse energetice al Romaniei ar putea sa scada cu aproape 30% in acest an fata de anul precedent, pana la 3,87 milioane tone echivalent petrol (tep), in special pe fondul diminuarii cererii de produse petroliere la nivel global, in contextul crizei economice, arata datele publicate de Comisia Nationala de Prognoza (CNP).

Romania a exportat, anul trecut, resurse energetice in valoare de 5,5 milioane tep, potrivit prognozei echilibrului energetic publicata marti de CNP

"Scaderea este provocata in special de diminuarea cererii de produse petroliere in plan international. In contextul crizei, scad exporturile inclusiv in cazul acestui tip de produse", a precizat Ion Ghizdeanu, presedintele Comisiei Nationale de Prognoza .

In continuare, exportul de resurse energetice al tarii ar trebui sa creasca treptat, la 4,15 milioane tep in 2010, 4,46 milioane tep in 2011, 4,8 milioane tep in 2012 si 5,2 milioane tep in 2013.

De asemenea, consumul intern de energie ar urma sa scada cu 10,3% in acest an, pana la 35,6 milioane tep, de la 39,7 milioane tep in 2008. In intervalul 2010-2013, consumul intern ar urma sa se mentina la un nivel similar celui din 2009.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea