Financiar

#imobiliare

Evolutii pe piata imobiliara

Analizele realizate de www. imobiliare.ro si www.vreaucredit.ro arata ca interesul romanilor pentru domeniul imobiliar nu a scazut, in ciuda reducerii numarului de tranzactii incheiate.

Nevoia de proprietati imobiliare in Romania nu este inca satisfacuta, cererea continuand sa existe. In perioada care urmeaza, potentialii clienti vor pune un accent mult mai mare pe etapa de informare, acordandu-si mai mult timp pana la luarea deciziei finale de achizitie.

Paradoxal, in aceasta perioada cand se pare ca tranzactiile imobiliare au inghetat, traficul www.imobiliare.ro continua sa creasca. De altfel, am depasit recordul de vizitatori in aceasta toamna cand am atins cifra de 11.159 de vizitatori unici pe zi, in plina perioada de criza, semn ca exista in continuare potentiali clienti pentru piata imobiliara”, subliniaza Adrian Erimescu, director general www.imobiliare.ro.

Din statisticile realizate de www.vreaucredit.ro reiese faptul ca in ultimele doua luni s-a manifestat un interes mai ridicat pentru creditele imobiliare/ipotecare in raport cu alte tipuri de credit.

Tendinta ratei dobanzii la aceste credite este de crestere (cu 1% numai in ultima luna) ca urmare a cresterii generale a dobanzilor interbancare – Euribor a ajuns la 5.4%, iar Robor  la peste 18%.

Pentru perioada urmatoare tendinta este de scadere a volumului de credite ipotecare/imobiliare, atat datorita noilor norme BNR , cat si datorita influentei crizei financiare internationale”, declara Alexandru Popescu, Managing Partner VreauCredit.ro.

Astfel, in conditiile in care gradul de indatorare si veniturile luate in calcul au scazut, suma maxima pentru care se califica un aplicant a scazut in medie cu 20% fata de perioada precedenta.  

  •   2008-11-14
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului