Financiar

Evolutie calma a leului

Sedinta de ieri a pietei valutare a fost, din nou, una calma, fara modificari majore ale cotatiilor, aceeasi evolutie avand-o si celelalte monede din regiune, la aceasta contribuind volumele mai reduse de tranzactionare .

Piata s-a deschis in jurul pragului de 3,71 lei, care a devenit noul suport pentru raportul euro/leu, dupa care a urmat o apreciere a leului pana la 3, lei. Aprecierea dolarului pe pietele internationale a readus euro peste pragul de 3,71 lei, maximul de tranzactionare fiind de 3,7145 lei, iar cotatiile din jurul orelor 16:30 fiind de 3,7130 - 3,7170 lei, cursul mediu al monedei unice coborand de la 3,7180, acum doua zile, la 3,7104 lei.
Pe piata monetara dobanzile overnight si oneweek au stagnat in culoarul 9,5 - 10,5%, iar cele la o luna la 10,5 - 11%, semn ca exista atat un usor deficit de lei in piata, cat si expectatii privind o ultima majorare a dobanzii de politica monetara a BNR.

Cursul dolarului a urcat ieri de la 2,7365 nlei la 2,3842 lei, la aceasta contribuind evolutia monedei americane fata de cea unica. Paritatea euro/dolar a coborat de la 1,5696 dolari, pe pietele asiatice, pana la 1,5512 dolari, inainte de deschiderea celor americane, in jurul orelor 16:30 ea stabilizandu-se in jurul pragului de 1,56 dolari, dolarul nereusind astfel sa depaseasca pragul suport de la 1,55 dolari. Investitorii nu au luat inca in calcul ultimele declaratii ale presedintelui Rezervei Federale americane, Ben , care a facut referire, in fata Congresului, la scenariul unei recesiuni a economiei SUA.

"Nu pot spune la ora actuala daca Statele Unite se vor confrunta sau nu urmeaza sa se confrunte cu o astfel de situatie", insa "este clar ca ne aflam intr-o perioada in care cresterea economica este lenta", a precizat Bernanke . La Londra, pretul unciei de aur a stagnat in jurul pragului de 900 de dolari, fixingul de dimineata aducand un pret de 898,25 dolari.
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea