Financiar

#euro #leu #curs de schimb #schimb #octombrie #predictie #fmi

Euro ar putea creste la 5,2 lei in octombrie

Conform predictiilor Fondului Monetar International, un euro ar putea costa 5,2 lei din luna octombrie a acestui an, declara in exclusivitate pentru NewsChannel.ro Conferentiar Doctor Gheorghe Piperea, avocat la biroul de avocatura Piperea si Asociatii. Moneda nationala stagneaza la cursul de schimb anuntat marti de BNR, de 4,21 lei pentru un euro, cu o apreciere nesemnificativa de 0,03% fata de nivelul din sedinta precedenta, pe o piata volatila redusa.

Desi piata valutara este caracterizata in prezent de o volatilitate scazuta, avocatul gheorghe piperea declara ca potrivit estimarilor formulate de FMI, leul s-ar putea deprecia semnificativ in toamna, pana la valoarea de 5,2 lei pentru un euro.

"Noi avem acum un curs de aproape 4,3 lei pentru un euro, iar FMI estimeaza ca in octombrie vom avea un curs de 5,2 lei pentru un euro" a declarat avocatul Gheorghe Piperea, pentru NewsChannel.ro.

In deschiderea sedintei de astazi, leul se tranzactiona la 4,2055 unitati/euro, pentru ca ulterior cursul de schimb sa urce treptat pana la 4,2143 lei/euro. Dupa pranz, moneda europeana a inceput sa piarda teren pe piata locala, iar la ora 13:30, bancile cumparau un euro cu 4,21 lei si il vindeau cu 4,2143 lei, dupa ce ieri BNR afisase un curs de referinta de 4,2114 lei/euro.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii