Conform predictiilor Fondului Monetar International, un euro ar putea costa 5,2 lei din luna octombrie a acestui an, declara in exclusivitate pentru NewsChannel.ro Conferentiar Doctor Gheorghe Piperea, avocat la biroul de avocatura Piperea si Asociatii. Moneda nationala stagneaza la cursul de schimb anuntat marti de BNR, de 4,21 lei pentru un euro, cu o apreciere nesemnificativa de 0,03% fata de nivelul din sedinta precedenta, pe o piata volatila redusa.

Desi piata valutara este caracterizata in prezent de o volatilitate scazuta, avocatul gheorghe piperea declara ca potrivit estimarilor formulate de FMI, leul s-ar putea deprecia semnificativ in toamna, pana la valoarea de 5,2 lei pentru un euro.

"Noi avem acum un curs de aproape 4,3 lei pentru un euro, iar FMI estimeaza ca in octombrie vom avea un curs de 5,2 lei pentru un euro" a declarat avocatul Gheorghe Piperea, pentru NewsChannel.ro.

In deschiderea sedintei de astazi, leul se tranzactiona la 4,2055 unitati/euro, pentru ca ulterior cursul de schimb sa urce treptat pana la 4,2143 lei/euro. Dupa pranz, moneda europeana a inceput sa piarda teren pe piata locala, iar la ora 13:30, bancile cumparau un euro cu 4,21 lei si il vindeau cu 4,2143 lei, dupa ce ieri BNR afisase un curs de referinta de 4,2114 lei/euro.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-07-07
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce este si ce implicatii are Split TVA?

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.