Financiar

#crestere economica #depreciere leu #curs euro leu

Cat ar putea creste euro pana la sfarsitul anului

Cursul de  schimb euro/leu ar putea ajunge la 4,54 lei/euro pana la finalul anului 2013 in cazul in care dobanzile la creditele in lei vor scadea in continuare in urma dorintei de relaxare a politicii monetare facute de catre Banca Nationala a Romaniei pentru sustinerea economiei, sunt de parere analistii financiari.


Chiar daca inflatia se afla pe un trend descendent in Romania, estimarile recente releva o crestere economica de 2% pentru 2013, iar in urmatoarea perioada moneda nationala continua sa se deprecieze masiv, potrivit analistilor de casa brokeraj forex X-Trade Brokers.

Potrivit unei analize recente a casei de borkeraj, euro ar putea ajunge pana la finalul anului la 4,54 de unitati, iar cursul leu/dolar la 3,55 unitati tot pana la aceeasi data.

"Scaderea preturilor productiei industriale, inregistrata in ultimele luni, sugereaza ca inflatia isi va continua trendul descendent. Aceste scaderi ale dobanzii ar sustine economia reala si, in conditiile performantei bune din agricultura, PIB-ul ar putea avansa cu 2%. Efectul advers al acestei politici BNR ar fi insa reducerea diferentialului intre dobanzile plasamentelor in zona euro si cele din Romania, reducand astfel atractivitatea leului pentru investitori", a explicat analistul-sef XTB Romania, Claudiu Cazacu.

Sursa foto:realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea