Financiar

#curs valutar #apreciere euro #depreciere leu #adrian vasilescu #liviu voinea

Euro a atins nivelul anticipat pentru martie. Ce urmeaza?

Cursul a reusit sa atinga valoarea de 4,2 lei/euro in doar cinci sendinte interbancare, desi acest prag ar fi trebuit sa fie atins abia spre sfarsitul primului semestru, dupa cum sustineau analistii economici la anul trecut.

Deprecierea puternica din 2009 este pusa de reprezentantii BNR pe seama informatiilor alarmante transmise de oficialii guvernamentali cu privire la deficitul bugetar.

"Un deficit de 5,2% tinde sa sperie. Este bine ca executivul dovedeste transparenta si spune exact ce vede in evidentele contabile, dare eu cred ca acest deficit bugetar va fi modificat in lunile urmatoare", a declarat Adrian Vasilescu , consilierul guvernatorului BNR, pentru Antena 3.

Potrivit acestuia, intrarile la buget mai slabe din lunile noiembrie si decembrie sunt normale, in conditiile in care am traversat o campanie electorala , iar o serie de agenti economici si-au amanat platile. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea