Financiar

#economie #deficit bugetar #2009

Este posibil ca deficitul bugetar sa fie depasit

La finalul Summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca este posibil ca deficitul bugetar sa fie depasit in Romania.

In ceea ce priveste masurile pentru combaterea crizei economice globale, Tariceanu a declarat: "Trebuie sa continuam cu masuri de sprijinire activa a economiei, nu numai a sectorului bancar, ci si a intreprinderilor, pentru mentinerea cresterii economice si crearea sau pastrarea locurilor de munca existente."

Mai mult, Tariceanu spune ca masurile active pe care statele vor sa le introduca pot presupune depasirea deficitului bugetar agreat prin criteriile de la Maastricht. "Guvernul considera ca, in astfel de situatii exceptionale, trebuie sa luam masuri exceptionale. Masurile pe care le vom adopta pot sa duca, temporar, pe perioada crizei, la depasrea unor plafoane care, din punct de vedere economic , intr-o perioada economica normala, sunt corecte."

Continuarea in Realitatea TV

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea