Financiar

#economie #deficit bugetar #2009

Este posibil ca deficitul bugetar sa fie depasit

La finalul Summitului Uniunii Europene de la Bruxelles, premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca este posibil ca deficitul bugetar sa fie depasit in Romania.

In ceea ce priveste masurile pentru combaterea crizei economice globale, Tariceanu a declarat: "Trebuie sa continuam cu masuri de sprijinire activa a economiei, nu numai a sectorului bancar, ci si a intreprinderilor, pentru mentinerea cresterii economice si crearea sau pastrarea locurilor de munca existente."

Mai mult, Tariceanu spune ca masurile active pe care statele vor sa le introduca pot presupune depasirea deficitului bugetar agreat prin criteriile de la Maastricht. "Guvernul considera ca, in astfel de situatii exceptionale, trebuie sa luam masuri exceptionale. Masurile pe care le vom adopta pot sa duca, temporar, pe perioada crizei, la depasrea unor plafoane care, din punct de vedere economic , intr-o perioada economica normala, sunt corecte."

Continuarea in Realitatea TV

  •   2008-12-13
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.