Financiar

#Ministerul Energiei # pret energie electrica #energie electrica

Energia electrica se scumpeste! Anuntul Ministerului Energiei

Ca urmare a situatiei pe care Romania o inregistreaza pe bursa de energie electrica, cotatia preturilor pentru 4 august situandu-se la un nivel ridicat fata de aceeasi perioada a anului trecut, Ministerul Energiei a dispus o serie de masuri, arata institutia intr-un comunicat transmis joi.

Piata pentru Ziua Urmatoare – PZU, o platforma a bursei de energie OPCOM – consemneaza, joi, cotatia de 570 lei/MWh pentru 4 august, un maxim care nu a mai fost atins dupa criza din ianuarie.

„Ministerul Energiei va incepe o analiza privind cauzele productiei scazute din hidrocentrale, aportul energiei hidro in asigurarea consumului Romaniei fiind in aceasta perioada mai mic decat in mod obisnuit. Analiza isi propune sa verifice daca productia Hidroelectrica este afectata de debitele reduse ale raurilor interioare sau este cauzata de o exploatare defectuoasa a hidroagregatelor. Precizam ca Ministerul Energiei a cerut in mod constant in toata aceasta perioada informari privind evolutia pietei de energie electrica de la autoritatile care au responsabilitati de monitorizare si supraveghere a acesteia", mentioneaza institutia.

Potrivit Ministerului Energiei, din datele furnizate se configureaza o serie de factori locali si regionali care explica situatia actuala.

Sursa foto: energie.gov.ro

  •   2017-08-04
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: SteamOS poate fi descarcat incepand de astazi

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.