Financiar

#emil boc #profit #reinvestire #promisiune #impozit

Emil Boc promite: Profitul reinvestit nu va mai fi impozitat din a doua parte a anului

Profitul reinvestit nu va mai fi impozitat din a doua parte a anului, a anuntat premierul Emil Boc, aflat miercuri la deschiderea Targului pentru IMM-uri. Acesta a tinut sa precizeze ca masurile anticriza de ordin fiscal adoptate de Guvern nu au fost bine primite de mediul de afaceri, dar a promis ca Executivul va veni in perioada urmatoare cu masuri prin care va sprijini firmele din Romania. Printre acestea se numara atat neimpozitarea profitului reinvestit, cat si reducerea parafiscalitatii.

"Stiu ca nu toate masurile pe care le-am luat sunt primite cu bratele deschise. Ele insa au fost concepute intr-un pachet pentru a preveni, acolo unde este cazul, sau pentru a inlatura evaziunea fiscala si a sustine activitatea firmelor in aceste conditii grele", a spus Boc.

Premierul a asigurat ca neimpozitarea profitului reinvestit se va aplica, cel mai probabil, din semestrul al doilea din 2009 si ca se va continua procesul de reducere a taxelor parafiscale.

"Am facut dea o prima evaluare a numarului de taxe, impozite, tarife parafiscale, am redus deja 176. Pana in 14 mai vom avea deja actele normative pentru reducerea unora pentru a scuti mediul de afaceri de aceste taxe care iau din timp, iar pe noi ne costa mai mult sa le administram decat banii pe care ii colectam", a mai spus primul ministru.

Scutirea de la plata impozitului pe somaj nu dispune de lege, pentru ca ar incuraja concedierile

Reprezentantii mediului de afaceri nu s-au aratat multumiti de masurile fiscale anticriza adoptate de Guvern, sustinand in nenumarate randuri ca modul in care acesta a actionat pentru combaterea crizei economice nu a sprijinit cu nimic mediul de afaceri...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea