Financiar

#eMenatwork #materiale constructii #investitii

eMenatwork.ro a finalizat o investitie de 200.000 de euro in comertul online cu materiale de constructii

Investitia de 200.000 euro in platforma eMenatwork.ro s-a derulat pe perioada a 12 luni si a avut la baza un proiect dezvoltat pe fonduri europene. Banii au acoperit implemetarea sectiunii de B2B, echipamentele hardware si trainingul personalului. Aceasta suma se adauga la cei 300.000 de euro care au fost investiti in dezvoltare in ultimii ani pentru consolidarea relatiei cu cei peste 10.000 de clienti. “Suntem de cinci ani pe piata, iar lucrurile functioneaza asa cum le-am preconizat. De la an la an am inregistrat cresteri ale afacerii care s-au situat in grafic, iar pentru sfarsitul anului 2015 ne asteptam la o cifra de afaceri de peste 1.000.000 de euro”, declara Oliviu Vasilescu, director eMenatwork.ro.

Consilierea duce rata de retur aproape de 0

eMenatwork.ro este un magazin online de materiale de constructii, membru al grupului Menatwork, care a aparut ca solutie de a transpune experienta celor 21 de ani de constructii ai acestui grup catre un alt tip de client, beneficiarul final “Activitatea de online din zona de constructii este oarecum atipica, diferita de comertul online clasic. Clientii au nevoie de consiliere la achizitie, iar pentru a inchide o vanzare este nevoie de mult mai multi pasi decat la achizitia online a unui TV, de exemplu. Colegii nostri care preiau clientii au o experienta tehnica de ani de zile in constructii si in Menatwork, in cazuri complexe fiind nevoie de deplasarea acestora la locul constructiei pentru a definitiva o oferta corecta, conform nevoilor reale ale celor care comanda online. Asumandu-ne si acest serviciu de consiliere, rata noastra de retur ajunge sa fie aproape 0. La aceasta se mai adauga un atu si anume faptul ca pentru o parte din articolele de pe site suntem si producatori, iar asta ne ajuta sa gestionam mult mai bine acele materiale pe aceasta piata”, explica Oliviu Vasilescu.

Circa 35% dintre clienti intra pe eMenatwork.ro de pe echipamente mobile, fapt ce a obligat echipa sa puna la punct versiunea de mobile intr-un timp foarte scurt. “Chiar daca acest comert online este unul atipic, cum ziceam, trebuie sa ne miscam extrem de repede, iar platforma de mobile ne ajuta sa fim si mai responsive cu clientii nostri. in viitorul apropiat vom investi si in dezvoltarea unor solutii logisitice care sa optimizeze si mai mult traseul produselor din depozit catre santiere sau catre cei care isi fac reparatii sau amenajari ale locuintelor”, precizeaza Oliviu Vasilescu.

Dezvoltarea pietei online de constructii – incet dar sigur

Din estimarile companiei, piata online de constructii atinge un nivel anual de sub 1% din totalul pietei materialelor de constructii. Tinand cont ca valoarea estimata de catre APMCR este 3.5 miliarde euro, pentru anul 2015 putem estima zona de e-commerce undeva in jur de 25 milioane de euro. Piata este compusa din cativa zeci de jucatori, dintre care conteaza cu adevarat doar cativa.

“Cresterea anuala a pietei noastre nu se face intr-un ritm spectaculos, dar se observa o tendinta de dezvoltare pe principiul «incet dar sigur». Piata se consolideaza si se maturizeaza datorita jucatorilor care au peste 5 ani de activitate, dar si a numelor mari care au intrat mai recent pe aceasta zona si ma refer aici in special la retelele DIY”, precizeaza Oliviu Vasilescu.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea