Financiar

#taxe #fiscal #parafiscal #plan anticriza #guvern

Eliminarea unor taxe si tarife parafiscale, cea mai buna masura din planul anticriza al Guvernului

Eliminarea a 179 de taxe si tarife parafiscale, din cele 489 prevazute in prezent de legislatia noastra, este cea mai buna masura pe care Guvernul Boc a adoptat-o intr-un al doilea plan anticriza , potrivit unui studiu NewsChannel.ro. Astfel, 26.3% dintre respondenti au afirmat ca eliminarea taxelor i-ar ajuta sa treaca mai usor peste actuala situatie economica , in timp ce 19.2% cred ca acordarea de ajutoare de stat pentru IMM-uri ar pune "pe picioare" sectorul firmelor mici si mijlocii.

Acordarea de credite speciale pentru productia agricola reprezinta o alta masura pe care 18,2% dintre respondentii NewsChannel.ro o considera necesara pentru revigorarea economiei nationale, in timp ce neimpozitarea profitului reinvestit este binevenita pentru 15,15% dintre acestia.

Tinerii nu par foarte multumiti de masurile Guvernului, doar 11.1% s-au aratat incantati de programul "Prima Casa" pentru tineri si de eliminarea criteriului vechimii la angajarea tinerilor (7%).

Majorarea capitalului CEC si Eximbank pare a fi cea mai neinspirata masura a Guvernului, fiind votata de doar 3% dintre respondenti.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-06-02
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.