Financiar

EIU: Romania risca sa ramana fara fonduri europene

"Este putin probabil ca Romania sa evite sanctiunile UE", considera analistii Economist Intelligence Unit (EIU), sanctiuni care se pot aplica prin retragerea sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeana. Posibila reactie a UE vine ca urmare a raportului publicat la inceputul lunii, care a analizat problemele Romaniei din sistemul judiciar.

Romania a evitat impunerea de sanctiuni dupa publicarea raportului din aceasta luna al Comisiei, insa acest lucru a fost avantajat de preluarea mandatului de catre un Guvern abia instalat, situatie care, insa, nu va impiedica UE sa ia masuri pe viitor, apreciaza analistii EIU.

"Este putin probabil ca Guvernul sa scape de sanctiuni, manifestate sub forma retragerii fondurilor UE, in cazul in care nu rezolva multitudinea de probleme legate de functionarea sistemului juridic si de esuarea trimiterii in judecata a cazurilor de coruptie subliniate in cel mai recent raport al Comisiei Europene", se arata in raportul EIU publicat ieri, potrivit Mediafax.

 ( citeste continuarea pe newschannel.ro )

  •   2009-02-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Ce se intampla cu salariatii part-time de luna aceasta. Tot ce trebuie sa stii

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii