Financiar

Economia Romaniei, la fel de vulnerabila ca a Ucrainei si Kazakhstan-ului

Romania, Ucraina, Kazakhstan si Tajikistan sunt printre cele mai vulnerabile state din regiune in fata turbulentelor economice internationale, potrivit reprezentantilor Bancii Europene pentru Reconstructie si Rezvoltare ( BERD ).

Prin urmare, BERD a revizuit in minus perspectivele de crestere pentru cele patru tari. Astfel, daca in precedentul raport BERD considera ca produsul intern brut (PIB) al Romaniei va creste cu 6,5%, potrivit ultimelor aprecieri rata de crestere va fi de 5%. In aceeasi situatie se afla si Ucraina, al carui PIB se va aprecia cu 5,5% anul acesta, in scadere cu 0,5%. „Principala ingrijorare este legata de nivelul inflatiei in regiune”, apreciaza Erik Berglof, economistul sef al BERD.

Nici previzinile altor institutii nu sunt mai optimiste. „Cerintele de finantare ale Romaniei se ridica la circa 30% din PIB. Finantarea a fost realizata prin fluxurile de investitii straine directe dar va deveni din ce in ce mai dificila pe masura ce privatizarile se termina”, portivit unui raport al Economy Intelligence Unit.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-22
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.