Financiar

#investitii #transfuzii #guvern #patronate

Economia romaneasca are nevoie de 'transfuzii de investitii'

Patronatele au inaintat luni Guvernului un "decalog cu propuneri anticriza " prin care au atras atentia ca economia Romaniei este bolnava si are nevoie de " transfuzii de investitii", au declarat luni reprezentantii acestora.

Propunerile vizeaza acordarea de facilitati IMM-urilor, asigurarea surselor de finantare necesare dezvoltarii de proiecte, scutirea de la plata taxelor si impozitelor si eliminarea celui forfetar.

Luni, reprezentantii patronatelor din Romania au solicitat Guvernului sa ia masuri serioase pentru 'vindecarea' economiei, care are nevoie urgenta de "transfuzii de investitii", noteaza Mediafax.

"Am prezentat moduri de a construi mecanisme care sa ajute economia reala, deoarece economia e bolnava si are nevoie de transfuzii de investitii. Guvernul trebuie sa-si dea seama ca nu mai poate folosi banii din sistemul privat pentru economie, acestia trebuie reinvestiti", a declarat presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci.

Patronatele au mai cerut scutirea de la plata taxelor si impozitelor, pentru o perioada cuprinsa intre 6 si 12 luni, a angajatorilor care infiinteaza locuri de munca si care incadreaza someri, propunerea privind reducerea cu 50% a CAS-ului in cazul acestora fiind considerata "insuficienta".

Guvernul nu a propus decat masuri teoretice anticriza

Presedintele Confederatiei Nationale a Patronatului Roman (CNPR), Mihai Manoliu, a precizat ca propunerile facute vizeaza, printre altele, dezvoltarea cercetarii si a invatamantului, acordarea de facilitati IMM-urilor si asigurarea de Surse de finantare pentru dezvoltarea de proiecte.

"Am reprosat ca nu exista o strategie anticriza. Am spus ca si actuala ordonanta (privind amanarea platilor restante - n.r.) are doar text, dar nu si continut. Nu s-au consultat cu noi, iar masurile sunt prea teoretice si inaplicabile", a declarat Manoliu.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-07-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii