Financiar

Economia regiunii va creste mai incet

Oficialii Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) se asteapta la o incetinire a cresterii economiilor tarilor in dezvoltare in acest an.

In plus, acestia s-au aratat surprinsi de rezistenta statelor din estul Europei si din fosta URSS in fata turbulentelor de pe piata internat ionala a creditelor.

„Inflatia, formata din doua cifre in multe state, este cea mai apasatoare problema pe care o are in acest moment regiunea“, se arata intr-un comunicat al institutiei financiare internationale. Daca nu este tinuta in frau, inflatia poate genera o spirala de crestere a preturilor si a salariilor, o modificare a cursului de schimb valutar sau poate forta o reactie intarziata si brusca a politicii monetare.

Ultimele previziuni ale BERD indica o crestere economica de 5% in regiunea Europei de Sud- Est, estimare revizuita in scadere, comparativ cu cea publicata in noiembrie anul trecut, de 6%.

Incetinirea cresterii economice estimata reflecta cresterea rapida a preturilor de consum, care vor avea un impact negativ asupra veniturilor si consumului gospodariilor.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea