Financiar

#statele unite #criza economica #trimestru de scadere

Economia americana, cea mai grava scadere din ultimii 27 de ani

Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite a scazut mult mai drastic fata de asteptari in trimestrul al patrulea, in declin anual de 3,8%, ceea ce reprezinta cea mai ampla temperare a cresterii economice americane din primul trimestru din 1982.

In primul trimestru din 1982, cresterea economica a Statelor Unite se temperase cu 6,4%, potrivit statisticilor publicate vineri, scrie AFP. Pentru ultimul trimestru al anului trecut, analistii mizau pe o scadere a PIB-ului cu 5,4%. Este al doilea trimestru consecutiv de scadere a PIB-ului, dupa cea cu 0,5% din trimestrul anterior.

Doar in toamna-iarna 1990-1991 au mai fost inregistrate doua trimestre consecutive de scadere a cresterii, in conformitate cu cifrele Departamentului Comertului din Statele Unite. In intregul an 2008, economia SUA a crescut cu 1,3%, dupa ce in 2007 avansase cu 2%. Potrivit NBER, institutia care se ocupa cu identificarea oficiala a datelor privind ciclurile economice din Statele Unite, economia americana a intrat in recesiune in decembrie 2007.

  •   2009-01-31
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Cum iti gasesti un job pe timp de criza?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.