Financiar

#statele unite #criza economica #trimestru de scadere

Economia americana, cea mai grava scadere din ultimii 27 de ani

Produsul intern brut (PIB) al Statelor Unite a scazut mult mai drastic fata de asteptari in trimestrul al patrulea, in declin anual de 3,8%, ceea ce reprezinta cea mai ampla temperare a cresterii economice americane din primul trimestru din 1982.

In primul trimestru din 1982, cresterea economica a Statelor Unite se temperase cu 6,4%, potrivit statisticilor publicate vineri, scrie AFP. Pentru ultimul trimestru al anului trecut, analistii mizau pe o scadere a PIB-ului cu 5,4%. Este al doilea trimestru consecutiv de scadere a PIB-ului, dupa cea cu 0,5% din trimestrul anterior.

Doar in toamna-iarna 1990-1991 au mai fost inregistrate doua trimestre consecutive de scadere a cresterii, in conformitate cu cifrele Departamentului Comertului din Statele Unite. In intregul an 2008, economia SUA a crescut cu 1,3%, dupa ce in 2007 avansase cu 2%. Potrivit NBER, institutia care se ocupa cu identificarea oficiala a datelor privind ciclurile economice din Statele Unite, economia americana a intrat in recesiune in decembrie 2007.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea