Financiar

E.ON spune ca scumpirea aprobata de ANRE nu-i permite sa asigure securitatea furnizarii

Majorarea cu 11,6 % a pretului gazelor naturale operata de ANRE nu permite E.ON Gaz Romania sa asigure securitatea furnizarii gazelor naturale pentru clientii casnici si compania analizeaza in detaliu impactul deciziei ANRE, in conditiile in care a cerut o majorare a pretului cu 24%.

Intr-un comunicat transmis, joi, E.ON Gaz Romania sustine ca pentru a fi in masura sa asigure securitatea furnizarii gazelor naturale, prin achizitia si inmagazinarea cantitatilor necesare pentru iarna, si pentru a recupera pierderile inregistrate datorate neacoperirii costurilor de achizitie a gazelor naturale, E.ON Gaz Romania a solicitat ANRE o majorare cu 24% a pretului final al gazelor, incepand cu data de 1 iulie a acestui an.

"Majorarea cu 11,6 % a pretului final al gazelor naturale pentru clientii casnici ai E.ON Gaz Romania, anuntata astazi de catre ANRE, nu permite companiei noastre sa asigure securitatea furnizarii pentru clientii sai prin inmagazinarea cantitatilor necesare pentru iarna si nici sa-si acopere costurile de achizitie ale gazelor naturale si pierderile inregistrate pana acum", se arata in comunicat.

E.ON Gaz Romania analizeaza in detaliu in acest moment impactul deciziei ANRE asupra activitatii companiei si va decide asupra actiunilor sale viitoare dupa consultarea cu ANRE bazata pe rezultatul acestei analize, precizeaza compania.

ANRE a anuntat joi majorarea preturilor la gaze naturale livrate populatiei de la 1 iulie cu un procent mediu de 12,5% pentru clientii Distrigaz Sud si cu 11,6% pentru consumatorii casnici ai E.ON Gaz Romania si a electricitatii pentru populatie cu 4,4 %.

''Astfel, noile preturi reglementate pentru furnizarea gazelor naturale catre consumatorii casnici vor fi de 104,41 lei/MWh in cazul EON GAZ Romania (in crestere cu 11,6% fata de cele curente) si de 104,70 lei/MWh in cazul SC Distrigaz Sud SA Bucuresti (in crestere cu 12,5% fata de cele curente). Decizia de ajustare a preturilor a fost luata ca urmare a cresterii costurilor cu achizitia gazelor naturale in perioada ianuarie - iunie 2008, precum si pentru recuperarea partiala a diferentelor de pret inregistrate in aceiasi perioada'', informeaza un comunicat al reglementatorului.

De asemenena, noul tarif pentru furnizarea energiei la consumatorii casnici de la 1 iulie 2008 va fi de 0,3125 lei/kWh (aferent tarifului monom cu rezervare ), mai mare cu 4,4% fata de pretul curent (populatie), iar cresterea medie este de 5,31% pentru celelalte tipuri de consumatori.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea