Financiar

#norme #rate #credit #programul prima casa #conditii #prima casa

Dupa doar 11 case cumparate, Boc mai schimba o regula

Unsprezece case in doua saptamani. Acesta este bilantul initial al programului " euro vor fi redistribuiti intre celelalte banci.

In urma unor discutii cu reprezentantii bancilor, premierul Emil Boc a decis ca programul "Prima casa" va include si apartamente nou construite prin credit bancar , care sunt deja ipotecate. Prevederile actuale ale programului excludeau locuintele noi, construite deja cu bani de la banci.

"Au fost gasite solutii la problemele tehnice ridicate de catre reprezentantii bancilor, urmand ca acestea sa fie aduse la cunostinta membrilor cabinetului in cadrul sedintei de guvern, cand vor fi si aprobate actele necesare pentru ca toate cele 19 banci interesate sa poata derula activitati de creditare in cadrul Programului "Prima casa"", au afirmat reprezentantii executivului, citati de Evenimentul Zilei.

ING a parasit programul motivand prin dorinta de a evita costuri suplimentare ce "nu sunt in concordanta cu modelul de distributie al ING Bank ". Institutia pregateste o alternativa la programul "Prima casa" sub forma unui credit ipotecar negarantat de guvern dar cu o dobanda de 5,5% si o valoare maxima de 80.000 euro.

 

  •   2009-07-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

V.P.

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Cat de mult iti folosesti puterea de cumparator?

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii