Financiar

#imobiliare #putere de cumparare #somaj

Dragos Cabat: Activele imobiliare ar trebui sa mai scada macar cu 15-20%

"BNR, asa cum ne-a obisnuit, si-a luat de parinte al economiei si se ocupa si de cresterea economica. Prin reducerea dobanzii de politica monetara se incearca, in primul rand, o stopare a cresterii prea brutale a interesului investitorilor straini fata de leu", a declarat , Managing Partner in firma de consultanta financiara si de management , intr-un interviu pentru Bloombiz.ro. In opinia analistului financiar, activele imobiliare ar trebui sa mai scada cu macar 15-20% pentru ca piata sa atinga nivelul de echilibru intre cerere si oferta.

Cum va fi anul 2010 pentru firme?

Companiile vor avea de suferit in prima parte a anului, in special din faptului ca nivelul arieratului din sistem este foarte ridicat.

O buna parte din ele, mai ales cele de stat, nu au platit furnizorii la timp, iar statul, pe de alta parte, nu a returnat TVA-ul sau alte taxe pe care le puteau lua inapoi companiile.

In plus, sistemul de creditare este inghetat , in acest moment.

Asistam la o a sistemului privat abia din lunile februarie sau martie si, pentru persoanele fizice, abia in trimestrul II sau III.

Credeti ca 2010 va aduce o crestere a puterii de cumparare a romanilor?

Tinand cont de faptul ca somajul are un decalaj fata de reluarea cresterii in Romania, cel mai probabil, vom vedea in continuare o crestere a somajului.

Aceasta va insemna ca puterea de cumparare a romanilor in cel mai bun caz se va mentine, daca nu va scadea, fata de 2009.

Conditiile sunt de inrautatire a situatiei pentru persoanele fizice si va avea implicatii asupra consumului, care va scadea in continuare.

Cererea interna va continua sa scada in 2010. Speranta de crestere a Romaniei este pe componenta de export.

(citeste continuarea pe Bloombiz.ro)

  •   2010-02-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii