Financiar

#dobanzi preferentiale #depozite bancare #atragere economoo #banci comerciale

Dobanzile preferentiale la depozite ar putea fi plafonate

Lipsa lichiditatilor din piata a intensificat lupta pentru atragerea depozitelor, bancile comerciale ajungad sa promita clientilor mai instariti randamente mult peste cele oferite clientilor obisnuiti la ghiseu.

Pentru protejarea clientilor, in interiorul Asociatiei Romane a Bancilor se vorbeste deja de o plafonare , intre anumite limite, a dobanzilor platite deponentilor, descurajandu-se astfel supralicitarea din partea bancilor, scrie Romania Libera.

Aceasta masura se impune in conditiile in care statul nu garanteaza depozitele populatiei sau firmelor care si-au negociat, in cazul sumelor mari, rate de dobanda cu mult peste cele standard, daca se dovedeste ca au contribuit la agravarea situatiei financiare a bancii.

Cei care dispun de cel putin 75.000 lei pot obtine, tratand direct cu departamentul de trezorerie al bancii, un randament chiar si cu 8% mai mare decat cel oferit clientilor de mici dimensiuni. Un exemplu este Alpha Bank , institutie care ofera o dobanda anuala de 23% la doua luni, in cazul depozitelor de asemenea dimensiuni, fata de 15% cea mai buna oferta de ghiseu.

La randul sau, Banca Transilvania iii premiaza pe cei care isi conving prietenii sa devina deponenti cu un bonus de 0,5% din depozitul deschis de acestia, in limita a 600 lei, cu conditia ca sumele nou-introduse sa fie de minimum 20.000 lei, 5.000 euro sau 7.000 dolari.

  •   2009-01-31
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: O cariera de succes la varsta de 5 ani

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu: Branding - Cum sa eviti vecinii nepotriviti

Expertul Acasa.ro, Simona Gabriela Buzatu, multimedia designer si specialist de marketing online

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.