Financiar

#dobanzi preferentiale #depozite bancare #atragere economoo #banci comerciale

Dobanzile preferentiale la depozite ar putea fi plafonate

Lipsa lichiditatilor din piata a intensificat lupta pentru atragerea depozitelor, bancile comerciale ajungad sa promita clientilor mai instariti randamente mult peste cele oferite clientilor obisnuiti la ghiseu.

Pentru protejarea clientilor, in interiorul Asociatiei Romane a Bancilor se vorbeste deja de o plafonare , intre anumite limite, a dobanzilor platite deponentilor, descurajandu-se astfel supralicitarea din partea bancilor, scrie Romania Libera.

Aceasta masura se impune in conditiile in care statul nu garanteaza depozitele populatiei sau firmelor care si-au negociat, in cazul sumelor mari, rate de dobanda cu mult peste cele standard, daca se dovedeste ca au contribuit la agravarea situatiei financiare a bancii.

Cei care dispun de cel putin 75.000 lei pot obtine, tratand direct cu departamentul de trezorerie al bancii, un randament chiar si cu 8% mai mare decat cel oferit clientilor de mici dimensiuni. Un exemplu este Alpha Bank , institutie care ofera o dobanda anuala de 23% la doua luni, in cazul depozitelor de asemenea dimensiuni, fata de 15% cea mai buna oferta de ghiseu.

La randul sau, Banca Transilvania iii premiaza pe cei care isi conving prietenii sa devina deponenti cu un bonus de 0,5% din depozitul deschis de acestia, in limita a 600 lei, cu conditia ca sumele nou-introduse sa fie de minimum 20.000 lei, 5.000 euro sau 7.000 dolari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea