Financiar

Doar 10% din producatorii romani isi fac asigurare pentru produse

In alte tari din Uniunea Europeana, peste 90% dintre producatori au incheiat o polita de civila pentru produse care acopera raspunderea producatorului, dar si a hipermarketului, comparativ cu Romania, unde numai 10% se asigura, a spus pentru NewsIn director QBE Insurance, Mihai Lucanu.

"In Romania trebuie sa se constate daune, oamenii sa ceara despagubiri , iar producatorii sa piarda pentru ca acestia din urma sa constientizeze importanta unei astfel de polite", a mentionat Lucanu.

El a explicat ca, in cazul in care un client al unui magazin este nemultumit de un produs, poate primi despagubire in urma unei astfel de polite.

Lucanu a adaugat ca, in Romania, isi fac asigurare de raspundere civila pentru produse mai ales exportatorii.

"Legea spune ca ai raspundere, insa nu te obliga si, prin urmare, majoritatea prefera sa nu se asigure", a spus seful QBE Insurance.

Presedintele UNSICAR, Bogdan Andriescu, considera ca asigurarea de poluare ar trebui sa fie obligatorie pentru toate companiile din Romania, iar limita asigurata trebuie corelata cu genul de activitate al fiecarei firme in parte.

"In Romania sunt foarte putine asigurari in caz de poluare",  a mentionat Andriescu, care a adaugat ca au fost cateva cauze in care s-au primit despagubiri, dar sumele erau foarte mici.

In ce priveste asigurarile de raspundere profesionala, Andriescu crede ca limita minima a acestor asigurari trebuie ridicata.

"Avocatii au prevazuta o limita de 6.000 de euro, insa nu este suficient. Sunt case mari de avocatura care incheie asigurari de raspundere profesionala cu limite mai mari. Problema este ca aceste limite trebuie ridicate", a adaugat presedintele Uniunii Nationale a Societatilor de Intermediere si Consultanta in Asigurari din Romania, Bogdan Andriescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea