Financiar

Distrigaz Sud cere scumpirea gazelor cu 18% incepand cu 1 iulie

Distrigaz Sud cere scumpirea gazelor cu 18% incepand cu 1 iulie deoarece societatea a inregistrat pierderi de 80 milioane lei in primul trimestru al anului.

"Noi am inregistrat pierderi de 80 milioane lei in primul trimestru al acestui an din cauza intarzierii modificarii de catre reglementator a pretului gazelor, de la 1 februarie, in loc de 1 ianuarie, dar si din cauza ca majorarea operata atunci, de 8,5 procente, nu este suficienta pentru noi", a declarat directorul financiar si juridic al companiei, Pierre Parvex.

De asemenea, dupa 1 iunie, Distrigaz va stabili lista celor care vor fi debransati, daca va fi cazul. "In general, ei nu si-au platit facturile de trei luni si producatorii de energie termica au datorii catre Distrigaz Sud de 200-300 milioane lei. Nicio societate nu poate supravietui mult in conditiile in care isi vinde produsele sub costurile de achizitie", a explicat Parvex.

Ministrul Finantelor Varujan Vosganian declara in luna aprilie ca cererea distribuitorilor de gaze de crestere a tarifelor la 1 iulie este nesustenabila. E.ON si Distrigaz au cerut anul acesta in mai multe randuri cresterea preturilor la gaze, iar autoritatile au acceptat majorarea tarifelor cu 8,5% de la 1 februarie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea