Financiar

#aippimm #dumitru nancu #fonduri #imm

Din aproape 3.200 de IMM-uri care au depus dosar de finantare la AIPPIMM, mai putin de 400 vor primi fonduri

Din cei 3.194 de agenti economici care au solicitat finantare de la bugetul de stat prin intermediul Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii ( AIPPIMM ), doar 398 vor putea obtine fonduri a declarat sambata Dumitru Nancu , vicepresedintele agentiei. Potrivit acestuia, agentii economici au manifestat interes pentru programele agentiei, mai ales ca trec printr-o perioada de criza, in care au nevoie de finantare.

"Vreau sa va spun ca sunt 3.194 de inscrisi, deci de solicitanti, iar bugetul ajunge pentru 398 dintre ei, adica circa 8%", a declarat Nancu. "Daca analizati programele Agentiei, veti vedea ca nu sunt sume colosale, dar este diferenta dintre a inchide un business si a continua. Deci, in ceea ce priveste interesul sau gradul de cunoastere a acestor programe, chiar nu sunt probleme", a mai spus vicepresedintele AIPPIMM.

Alte probleme urmeaza sa apara

Nancu a precizat ca pe viitor agentia se va confrunta cu o a doua problema: rata de absorbtie a fondurilor. "Problema va interveni in momentul in care aceste dosare sunt implementate, evaluate, certificate. Acolo chiar sunt probleme, iar pe fondurile europene problemele sunt mai mari decat pe programele nationale, unde mecanismul de implementare este foarte simplu", a precizat Dumitru Nancu.

( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea