Financiar

#strategie de marketing #dieta vegetariana #manipulare religioasa

Dieta vegetariana: "o manipulare religioasa si o prostie de marketing"

Unul dintre cei mai apreciati medici nutritionisti din Romania, prof. dr Gheorghe Mencinicopschi, sustine ca dieta vegetariana nu este benefica sanatatii, iar aceasta promovare a sa nu este decat o manipulare religioasa si o strategie de marketing.

Indignarea directorului Institutului de Cercetari Alimentare, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, a aparut dupa ce a analizat un studiu al unei publicatii belgiene, conform caruia vegetarienii ar trai mai mult.

"Eu, in calitate cercetator, va pot spune ca studiul este criticabil si ca nu se poate lua in considerare concluzia acestuia. Cea mai buna conduita in alimentatie este omnivorismul, personalizat, bineinteles, in functie de varsta si de starea de sanatate.

Dieta vegetariana este o prostie de marketing, nu este o stiinta. Este un mit ca vegetarienii sunt mai sanatosi decat omnivorii, o manipulare in funcţie de interesele unora si de convingerile religioase. Am marturiile unui legist care a facut la viata lui foarte multe necropsii si mi-a spus ca la vegetarieni sistemul cardiovascular era plin de ateromatoze, erau bolnavi de ateroscleroza mai mult decat cei care mancau carne”, a declarat prof. dr Mencinicopschi pentru ziarulring.ro.

Sursa foto: doarnatural.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea