Romanii si bulgarii inca nu sunt vazuti cetateni cu drepturi depline ale Uniunii Europene. Multe state membre continua sa-si mentina restrictiile pe piata muncii, in special acum, in contextul crizei economice globale, care accentueaza aceasta situatie.

Un numar mare de state membre UE, precum Olanda, vor continua sa-si mentina restrictiile de pe piata muncii pentru cetatenii tarilor care au aderat recent la Uniune, Romania si Bulgaria, potrivit unui raport al Comisiei Europene publicat joi, scrie der Spiegel.

Ministrul britanic pentru Frontiere si Imigratie , Phil Woolas, considera ca situatia este cauzata de ingrijorarea vechilor state membre ca isi vor pierde posibilitatile de angajare, folosind criza financiara ca argument pentru a-si proteja piata muncii.

Aceste ingrijorari au existat inca de cand zece state au aderat la blocul european, printre care si Polonia, in 2004. Folosindu-se de conditiile pe care statele est-europene le-au avut in vedere atunci cand au aderat la Uniunea Europeana, statele vest-europene au putut limita accesul acestora catre pietele de munca.

  •   2009-01-09
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.