Financiar

#depozite bancare #crestere anuala #criza financiara #economii

Depozitele bancare si-au temperat cresterile anuale la 25,2%

Depozitele in lei si euro ), dupa scaderea depozitelor in lei ale firmelor si a economiilor in valuta ale populatiei.

Fata de septembrie, depozitele populatiei si firmelor au scazut cu 3,3% in octombrie, in conditiile in care cele in lei au pierdut 4,1%, pana la 91,54 miliarde lei (echivalentul a 25,01 miliarde euro), iar economiile in valuta, exprimate in lei, au scazut cu 1,7%, pana la 49,1 miliarde lei (13,42 miliarde euro), potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Exprimate in euro, valoarea depozitelor in valuta a crescut usor, cu 0,2%. Economiile in moneda nationala ale populatiei au scazut in octombrie cu 0,7% fata de luna anterioara, la 49,98 miliarde lei (13,66 miliarde euro), si si-au temperat avansul anual la 30% de la 33,4% in septembrie, in timp ce depozitele in lei ale firmelor s-au redus cu 8%, pana la 41,56 miliarde lei (11,4 miliarde euro).

Comparativ cu octombrie 2007, depozitele in lei ale companiilor au sporit, in octombrie 2008, cu 9,7%. Pe componenta in valuta, scaderea lunara de 1,7% a depozitelor bancare, exprimate in lei, s-a datorat in principal reducerii semnificative (cu 7%) a economiilor populatiei, care ajunsesera la 31 octombrie la 28,63 miliarde lei (7,82 miliarde euro).

 

  •   2008-11-25
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Criteriile de alegere a unui laptop

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.