Financiar

#an #crestere #deficit #pib

Deficitul bugetar a urcat la 4,4% din PIB

Bugetul general consolidat a inregistrat un deficit de 4,4% din PIB dupa primele opt luni ale anului, in urcare cu aproape un punct procentual fata de nivelul din iulie, a declarat pentru Mediafax secretarul de stat in Ministerul Finantelor Publice (MFP) Gheorghe Gherghina, citand date preliminare. Dupa primele sapte luni ale anului, deficitul bugetului general consolidat a fost 3,31% din PIB, in urcare cu 0,6 puncte procentuale fata de nivelul raportat la finele primului semestru.

"Prima estimare arata ca deficitul bugetar a fost de 4,4% din PIB dupa primele opt luni ale anului. Datele finale vor fi prezentate pe data de 25 septembrie", a spus Gherghina.

Dupa primele sapte luni ale anului, deficitul bugetului general consolidat a fost 3,31% din PIB, in urcare cu 0,6 puncte procentuale fata de nivelul raportat la finele primului semestru.

Fondul Monetar International a fost de acord la inceputul lunii august, dupa prima evaluare a acordului stand-by de imprumut, cu o crestere a deficitului bugetar la 7,3% in 2009, de la proiectia anterioara de 4,6%.

Noua proiectie a pornit de la faptul ca veniturile bugetare sunt prognozate sa fie mai reduse in acest an cu 17 miliarde lei fata de estimarea initiala.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-09-16
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expert Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Aplicatii pentru prelucrarea de fotografii pe smartphone

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.