Dealerii auto din intreaga lume se confrunta cu cele mai mari probleme si pierderi din instorie, in contextul in care recesiunea musca din profitul acestora iar economia devine tot mai afectata de actuala criza.

Mii de dealeri si afaceri pornite prin franciza sunt amenintate de faliment in urmatoarele luni din cauza scaderii dramatice a cererii si vanzarilor in declin.

Totodata incertitudinea ce planeaza deasupra celor mai mari trei constructori auto din Detroit provoaca pierderi masive in intreg sectorul auto din cauza lipsei de incredere asupra redresarii sistemului, scrie Wall Street Journal.

Firma de audit Grand Thoronton LLP din Detroit este de parere ca din totalul de 20.000 de dealeri din Statele Unite Ale Americii, peste 3.800 vor fi obligate sa mentina vanzarile la nivelul de anul trecut pentru a nu da faliment.

General Motors Corp. a anuntat deja, ca plan de restructurare , inchiderea a peste 1,700 de centre de vanzare pana cel tarziu in 2012.

Din cauza repercusiunilor crizei economice, proprietarii francizelor auto se asteapta la un adevarat "tsunami" in perioada imediat urmatoare. 

  •   2009-01-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Sfaturi financiare pentru toti membrii familiei, de la mic la mare

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Sfaturi pentru tinerii care isi incep activitatea profesionala

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii