Financiar

#motorina #benzina #sulf #scumpire #euro 5

De la 1 ianuarie, dam mai multi bani pe carburanti gratie UE

Conform directivelor europene, incepand de anul viitor, benzina si motorina comercializate pe piata din Romania trebuie sa aiba un continut scazut de sulf , respectiv 10 mg pe kilogram.

Din pacate, acest combustibil va fi si mai scump. Niciuna dintre companiile petroliere nu a cerut o perioada de tranzitie pentru implementarea acestor directive, ceea ce inseamna ca, de la 1 ianuarie, vor disparea de la pompe carburantii Euro 4, iar locul lor va fi luat de cei care indeplinesc standardele Euro 5, informeaza Evenimentul Zilei.

Utilizarea carburantilor cu continut scazut de sulf are avantaje evidente pentru protejarea motorului si pentru nivelul redus de emisii de gaze cu efecte de sera. Partea mai putin placuta este ca soferii vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunar pentru acesti combustibili , ca urmare a investitiilor facute de producatori in instalatiile de desulfurare. Astfel, bezina va fi mai scumpa cu circa 13 bani, iar pentru diesel pretul la pompa va creste cu aproximativ 15 bani, in functie de sortiment si de compania petroliera.

  •   2008-12-18
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare