Financiar

#motorina #benzina #aliniere standarde europene #carburanti euro 5

De la 1 ianuarie, benzinarii romani vor vinde doar carburanti euro 5

Din 1 ianuarie 2009, in benzinariile romanesti nu se vor mai comercializa carburanti euro 4, desi companiile petroliere i-au introdus pe piata abia in 2007.

Incepand cu aceasta data, companiile de profil sunt obligate printr-o directive a Parlamentului European sa vanda doar benzine si motorine euro 5 , urmand ca din 2014, toate tarile membre ale Uniunii Europene, inclusiv Romania, sa comercializeze doar carburanti Euro 6 .

"Trebuie sa tinem cont ca rafinariile din Uniunea Europeana au avut la dispozitie o perioada de patru ani pentru implementarea tehnologiilor necesare productiei de carburanti Euro 5 , fata de doar doi ani pentru rafinariile din Romania. In acest context, credem ca eforturile investitionale facute de rafinariile din Romania pentru a trece in patru ani de la standardul Euro 3 ( obligatoriu din 2005) la standardul Euro 5 (obligatoriu din 2009) se vor resimti si in preturile finale", spun reprezentantii Rompetrol.

  •   2008-12-29
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila:  Condu-ti tu cariera, nu lasa cariera sa te conduca!

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.