Financiar

De ce e scumpa mancarea

Pusi cu spatele la zid de retaileri , producatorii de legume, fructe si lapte din Romania se afla intre ciocan si nicovala din punct de vedere al afacerilor.

Pe de o parte, ii paste falimentul subit daca marile hipermarketuri vor refuza de acum inainte sa le preia marfa, si, pe de alta parte, daca o vor comercializa la subpret, ii asteapta falimentul incet, dar sigur.

Un simplu exemplu arata de ce mancarea este atat de scumpa in Romania: daca in mod normal un kilogram de castraveti care costa 3 lei la supermarket ar trebui vandut cu 1,5 lei/kg, producatorii sunt fortati sa-l dea cu 10 bani. Aceeasi situatie este si cand vorbim de rosii, ardei gras , varza si alte legume, si asta pentru ca intermediarii si hipermarketurile nu vor sa mareasca pretul de achizitie si sa-si mai scada din profituri.

Continuarea in Gardianul 

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro
  •   2008-05-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare