Financiar

#prima casa #programul prima casa #locuinte #economie #locuri de munca

Dan Nica: Programul "Prima casa" va avea in vedere in special locuintele noi

Programul " Prima Casa " va include in principal locuinte noi, pentru a stimula economia, prin crearea de locuri de munca si resurse financiare directionate catre industria constructiilor, a spus vicepremierul Dan Nica , citat de NewsIn. Acesta a adaugat ca, momentan, dobanzile bancilor sunt inca mari, dar ca bancile au avut o "atitudine foarte pozitiva" in discutiile cu reprezentantii Guvernului.

"Dorinta este aceea ca programul "Prima Casa" sa se refere in principal la locuinte care sa fie nou construite, pentru ca sa avem un efect multiplicator in economie (...) Nu putem exclude si posibilitatea ca cineva sa isi achizitioneze, in situatia in care ele sunt mai ieftine, si locuinte din fondul locativ existent. Ideea noastra este de a da un ajutor economiei romanesti si cetatenilor Romaniei in mod implicit, dar mai putin developerilor, pentru ca la un moment dat ei cand si-au facut un business-plan, n-au contat pe programul "Prima Casa" al Guvernului Romaniei si e bine sa nu ne amestecam in propriile lor planuri de afaceri", a spus vicepremierul Dan Nica , la finalul sedintei de marti a Coalitiei PDL-PSD.

Nica a motivat orientarea programului spre locuinte noi prin faptul ca aceasta va conferi un "sprijin economic concret".
Referitor la discutiile cu bancile pe acest subiect, vicepremierul a spus ca reprezentantii acestora au avut o "atitudine foarte pozitiva", dar sustine ca, in opinia sa, dobanzile propuse pentru programul "Prima Casa" sunt inca mari. Intrebat daca s-a stabilit o valoare a acestor dobanzi, Nica a afirmat ca acestea nu pot "fi mai mici decat dobanda de refinantare a BNR, daca dobanda va scadea vor scadea si dobanzile". "(...) Nimeni nu isi doreste ca beneficiarii sau cei care sa obtina profit de pe urma programului "Prima Casa" sa fie altii decat beneficiarii, adica familia care doreste sa isi faca o locuinta", a mai adaugat Dan Nica.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-06-09
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu: Rolul tatalului in stabilirea bugetului familiei

Expertul Acasa.ro, Cosmina Marinescu, consilier financiar

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.