Financiar

#dacia #germania #masini #poluare #second hand

Dacia in viziunea germanilor: Ieftina si utila ca o furculita de plastic la picnic

In perioada de criza, Daciile au inceput sa invadeze Germania, nemtii investind tot mai putin in masinile lor traditionale. Numai in 2008 s-au vandut peste 25.000 de Dacii, Germania devenind in primul trimestru al lui 2009 a doua piata de vanzare a masinilor romanesti, printr-un program similar Rablei autohtone.

Astfel, constructorul de la Mioveni a primit o gura de masini . Insa ce cred germanii despre autoturismele produse pe plaiurile mioritice? In timp ce francezii au incercat sa gadile orgoliul romanesc, asociind Dacia cu "o oaza de speranta in vreme de criza ", nemtii au fost mai sinceri si au declarat ca au ales masina "pentru ca este ieftina si utila ca o furculita de plastic la picnic".

Argumentele nemtilor explica intr-un fel atitudinea importatorilor autohtoni de masini la mana a doua , care estimeaza ce peste un an sau doi, toate Daciile de la nemti vor fi cumparate de romani la preturi foarte mici si vor ajunge un factor de poluare extrem de nociv, scrie ziarului Die Tageszeitung, citat de Gandul.

Guvernantii nemti iau in calcul sa extinda programul de innoire a parcului auto...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea