Financiar

#supermarket #online shopping #retailer #consumatori #cumparaturi online

Cumparaturi online versus statul la coada in hipermarket

Numarul magazinelor online din Romania va continua sa creasca anual in intervalul 2009 - 2011 cu pana la 50%, ajungand pana la un numar de 3.000 de unitati functionale.

In acelasi timp supermarketurile si mall-urile se inmultesc pe zi ce trece inundand cu oferte si discounturi cutiile postale ale consumatorilor. In vreme de criza sau in vreme de sarbatoare, romanii se imbulzesc in oricare zi a saptamanii in super sau hiper marketuri pentru a-si face cumparaturile de parca ar veni sfarsitul lumii. Cu toate acestea sectorul online castiga la randu-i din ce in ce mai multi clienti si se dezvolta cu o viteza destul de mare. Conform unui studiu comandat de Autoritatea Nationala pentru Comunicatii (ANC) realizat de Link 2 eCommerce , actualmente in Romania exista in jur de 900 de magazine online active. Acestea vand in mare parte produse electronice si de comunicatii. "Se poate estima ca in acest moment piata de comert electronic inregistreaza o valoare de 250 de milioane de euro si reprezentantii magazinelor online, citati in acest studiu, apreciaza ca in urmatorii doi ani volumul vanzarilor online va atinge valoarea de un miliard de euro...

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea