Financiar

#salarii #salarii romani #evolutie salarii

Cum vor evolua salariile romanilor in 2012

Bucurestiul va fi si in acest an singurul oras din Romania unde salariul mediu net se va situa peste limita de 2.000 de lei pe luna, dupa cum arata Comisia Nationala de Prognoza.

La polul opus, Harghita se mentine pe ultima pozitie pentru al doilea an consecutiv, dupa ce judetul Bihor a stat la coada clasamentului mai mult timp.

In noua prognoza, CNP estimeaza ca salariul mediu din Bucuresti se va plasa in acest an la valoarea de 2.248 lei pe luna. Pe a doua pozitie se claseaza judetul Ilfov cu 1.951 lei pe luna, urmat de Gorj, cu 1.728 lei pe luna.

La polul opus, Harghita este judetul cu cele mai mici salarii pentru angajati, de doar 1.105 lei pe luna. Mai putin de jumatate fata de salariile bucurestenilor. Daca insa comparam salariile din acest an cu cele de anul trecut, clasamentul se schimba radical. Astfel, Arad si Gorj inregistreaza cele mai mari cresteri salariale in acest an fata de 2011.

Aradenii vor castiga in 2012 un salariu lunar de 1.426 lei, fata de 1.328 lei in 2011. In schimb, pe ultimul loc se afla valcenii. Acestia s-au bucurat de un avans salarial de doar 4,4%.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea