Financiar

#iesire criza #taxe majorate

Cum scapam de criza - majoram taxele?

Majorarea taxelor este pentru unii analisti singura solutie pentru ca Romania sa iasa cu bine din criza. Altii in schimb recomanda o imbunatatire a modului de colectare a impozitelor.

Planul fiscal actual este complet nerealist si duce deficitul bugetar pana la 6,7% din PIB pe anul 2009. Daca Romania nu va lua masuri de reducere a deficitului extern, corectia va fi dramatica si am putea avea nevoie de un imprumut de la FMI, avertizeaza Lucian Croitoru , consilier al guvernatorului BNR.

Solutiile sale sunt o marire a taxarii directe si indirecte precum majorarea TVA sau ridicarea cotei unice de impozitare .

"Daca majorezi impozitul pe venit, scazi puterea de cumparare si mai mult. In aceste conditii franezi si mai mult cresterea economica. In acelasi timp, o crestere a TVA alimenteaza inflatia. Astfel, cred ca ar fi nevoie de majorari calculate, pe ambele componente", avertizeaza insa Croitoru, citat de Cotidianul. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea