Financiar

#youtube #afacere #copil

Cum sa castigi sute de mii de dolari cu un singur clip Youtube

O familie obisnuita de americani a aflat acum un an puterea fantastica a internetului. Cu un singur clip amuzant postat pe site-ul video, micutul David le-a adus parintilor sai venituri de 150.000 de dolari.

Filmuletul il infatiseaza pe baietelul de 7 ani, proaspat iesit din cabinetul medicului stomatolog, sub efectul unor anestezice puternice. Dupa ce a fost postat pe youtube.com, clipul a avut 56 milioane de vizualizari si parintii micutului au recunoscut o ocazie care nu trebuia pierduta.

Pustiul a fost inregistrat de tatal sau, pe bancheta din spate a masinii dupa ce primise o doza mare de anestezic la stomatolog, iar replica lui "Is this real life?" ("Asta e viata reala?") a distrat milioane de internauti .

Dupa succesul initial al clipului, tatal micutului, David DeVore, a renuntat la slujba sa de agent imobiliar si a hotarat sa transforme inregistrarea cu fiul sau intr-o afacere.

Contractele de publicitate si drepturi de autor si colaborarea cu Youtube, le-au adus pana acum parintilor micutului venituri de 150.000 de dolari.

Familia DeVore a inceput sa dezvolte afacerea bazata pe fiul lor cu vanzari de tricouri, insa au castigat repede contracte avantajoase. Micutul a primit 8.000 de dolari, pentru o reclama la firma de electronice Vizio, difuzata in timpul Super Bowl , cel mai urmarit eveniment sportiv al anului in SUA.

Afacerile familiei vor fi extinse cu un contract de publicitate pentru un tratament de albire a dintilor, domeniul esteticii stomatologice fiind cel mai interesat de micut.

La un an si jumatate de la celebritatea obtinuta peste noapte, micutul David se considera un copil obisnuit si a terminat clasa a treia cu note mari.

Tatal pustiului considera o binecuvantare succesul fiului sau. "Mi-a permis sa am flexibilitatea si libertatea de a-mi petrece timpul cu familia mea", a explicat el pentru Business Insider.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea