Financiar

#economisire #bani #strategie

Cum poti economisi in mod creativ

In zilele noastre, cand banii par tot mai putini in comparatie cu necesitatile unei familii, tot mai multi dintre noi sunt tentati sa economiseasca, insa se tem ca acest proces ar putea fi chinuitor. UsNews demonstreaza insa ca nu este greu sa te incadrezi intr-un buget lunar - si in niciun caz nu este cazul sa te sacrifici pentru asta.

1. Schimbul de haine


Prietenii schimba de mult timp hainele intre ei, insa in zilele noastre s-au nascut initiative mai mari, ce implica organizarea unui eveniment cu mai multi invitati, cu vin rosu si muzica, fie intr-o sala de conferinte, fie in parc, unde sute de persoane isi aduc hainele nedorite si pleaca cu piese nedorite de altii.

2. Mancarea la pachetel - exercitiu de grup

A-ti aduce de acasa mancarea pentru lungile ore petrecute la birou este una din cele mai rapide si eficiente metode de a controla felul in care iti cheltuiesti banii - insa e nevoie de planificare si pregatire. Din acest motiv, au aparut initiative la comun, in care mai multi colegi isi impart sarcina de a aduce, intr-o zi a saptamanii, mancarea pentru intregul grup. Nu este chiar atat de greu - in preziua alocata tie, in loc sa faci un bol de paste pentru cina, faci doua - unul urmand sa mearga la serviciu cu tine a doua zi.

3. Fa-ti singur

Miscarea DIY (Do-it-yourself - fa singur, n.r.), nu este chiar noua, insa a inceput sa prinda tot mai mult la publicul larg. O simpla cautare pe internet dezvaluie sute de retete de la sapun si detergent de casa la condimente, ketchup si altele. Ingredientele acestora nu sunt scumpe, si cu putin timp la dispozitie faci o economie serioasa la bugetul casei - ca sa nu mai spunem ca ai mai multe sanse asa sa-ti protejezi sanatatea si mediul, folosind doar produse non-toxice.

4. Fa-ti singur berea sau vinul


Ingredientele de baza si instrumentele te costa ceva la inceput, insa fabricarea propriei bauturi este o solutie economicoasa. In plus, daca transformi procesul intr-un eveniment, chemandu-ti prietenii sa impartiti costurile si produsul final, iesi si mai ieftin de atat. Din nou, Internetul este o sursa ieftina de informatie in acest sens.

5. Cumparaturi in masa

Unele companii si firme ofera discounturi masive daca produsul sau serviciul respectiv este achizitionat de un numar mare de persoane. Asa ca ia-ti prietenii si mergi la cumparaturi, dupa ce te-ai informat in prealabil asupra tuturor conditiilor.

(citeste continuarea pe Bloombiz.ro)

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea