Financiar

#bani #economie

Cum economisesti bani in timp de criza

In vremuri tulburi se impun masuri de austeritate : cheltuieli reduse, datorii platite la timp si cat mai multi bani in portofel.

Ultimul an a fost unul dominat de criza financiara mondiala si de efectele ei. Majoritatea analistilor cred ca nici anul viitor nu va fi unul prea bun. In astfel de momente, stabilitatea financiara devine prima prioritate. Una dintre regulile cele mai importante pe timp de criza este ca oamenii sa pastreze cat mai multi bani lichizi. Asta deoarece in „zodia“ crizei oricand pot aparea cheltuieli neprevazute sau oportunitati de afaceri ori de investitii. Banii pot fi pastrati lichizi in depozite bancare , tiluri de stat sau obligatiuni.

„Pe termen mediu si lung, investitia in actiunile companiilor «blue chips» (companii foarte mari si considerate sigure, listate pe bursa - n.r.), de exemplu, este una care ar trebui sa fie rentabila“, ne-a declarat analistul Laurian Lungu de la Grupul de Economie Aplicata ( GEA ).

Continaurea in Evenimentul Zilei


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea