Financiar

#hotel #turism #straini #ue #ins

Cu 20% mai putini turisti, in primele doua luni ale anului 2009

Turistii straini au venit in numar mult mai mic in Romania in primele doua luni ale anului 2009, sosirile si innoptarile acestora in structurile de turistica cu functiuni de cazare din Romania scazand in primele doua luni ale anului cu 15% si, respectiv, 19,8%, comparativ cu perioada similara din 2008, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). Astfel, in ianuarie-februarie, sosirile inregistrate in structurile de primire turistica au insumat 700.000 persoane, iar innoptarile 1,48 milioane turisti, se arata intr-un comunicat al INS.

In aceste doua luni, turistii romani au ocupat structurile de primire turistica in proportie de 80% din numarul total, restul de 20% fiind reprezentat de turistii straini. Proportiile sunt  apropiate cu cele din primele doua luni ale anului trecut.

Sosirile in hoteluri au detinut o pondere de 71% din totalul consemnat in primele doua luni ale anului, in scadere cu 16,9% fata intervalul similar din anul trecut. Innoptarile turistilor romani in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare au reprezentat 79,2% din numarul total din ianuarie-februarie, restul reprezentand turisti straini .

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au insumat in ianuarie-februarie 953.700, in scadere cu 14,8% fata de primele doua luni din anul anterior, majoritatea provenind din tari situate in Europa (95,8%).

Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 63,3% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania, cele mai multe inregistrandu-se din Ungaria (40,4%), Bulgaria (21,2%), Italia (8,3%) si Germania (7,6%).

Cea mai mare scadere: transportul rutier (13,2%)...

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea