Financiar

#criza #salarii #it

Criza nu a afectat salariile de baza din IT

Salariile de baza ale specialistilor in Information Technology (IT) s-au mentinut, in acest an, la niveluri similare cu cele din 2008, situatiile in care companiile din domeniu au recurs la micsorarea lor fiind foarte rare, iar aceste scaderi nu au depasit 10%, a declarat Alina Manole , Senior HR Consultant la Brainspotting.

Un factor care a influentat nivelul salariilor din IT, si nu numai, este cursul valutar care a crescut in favoarea monedei europene in ultimul an. Prin deprecierea leului , salarii mentinute la acelasi nivel in lei au acum putere de cumparare mai mica, mai ales in conditiile in care multi angajati romani efecteaza in mod curent plati calculate in euro (chirii, rate de credit, leasing etc.).

"Ceea ce s-a modificat considerabil, insa, a fost nivelul salarial oferit la momentul angajarii, companiile fiind mai putin flexibile din punct de vedere financiar in momentul inaintarii unei oferte de angajare", a spus reprezentantul Brainspotting, companie specializata in recrutarea de profesionisti in zona tehnologiei informatiei si comunicatiilor, intr-un interviu publicat in cadrul raportului lunar IT realizat de NewsIn.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea