Financiar

#criza #salarii #it

Criza nu a afectat salariile de baza din IT

Salariile de baza ale specialistilor in Information Technology (IT) s-au mentinut, in acest an, la niveluri similare cu cele din 2008, situatiile in care companiile din domeniu au recurs la micsorarea lor fiind foarte rare, iar aceste scaderi nu au depasit 10%, a declarat Alina Manole , Senior HR Consultant la Brainspotting.

Un factor care a influentat nivelul salariilor din IT, si nu numai, este cursul valutar care a crescut in favoarea monedei europene in ultimul an. Prin deprecierea leului , salarii mentinute la acelasi nivel in lei au acum putere de cumparare mai mica, mai ales in conditiile in care multi angajati romani efecteaza in mod curent plati calculate in euro (chirii, rate de credit, leasing etc.).

"Ceea ce s-a modificat considerabil, insa, a fost nivelul salarial oferit la momentul angajarii, companiile fiind mai putin flexibile din punct de vedere financiar in momentul inaintarii unei oferte de angajare", a spus reprezentantul Brainspotting, companie specializata in recrutarea de profesionisti in zona tehnologiei informatiei si comunicatiilor, intr-un interviu publicat in cadrul raportului lunar IT realizat de NewsIn.

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

 

  •   2009-08-24
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: De ce ai cumpara un smartphone? (partea a II-a)

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare


Citeste pe Romaniatv

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte: Tendinte ale tehnologiei in 2014

Expertul Acasa.ro, Ovidiu Leonte, specialist IT&C

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii