Financiar

#ciment #piata #criza #finantari #proiect

Criza loveste in afacerile producatorilor de ciment

Piata cimentului a inregistrat o scadere de peste 30% in primele sase luni ale lui 2009, principalele cauze fiind lipsa finantarilor si inghetarea proiectelor din constructii. Mihai Rohan, presedintele asociatiei de profil Cirom, sustine ca problema cea mai mare a acestui an pentru producatorii de ciment , o reprezinta lipsa lichiditatilor si accesul dificil la finantare , cu impact direct asupra consumului.

Blocajul de pe piata constructiilor si lipsa marilor proiecte de infrastructura au condus la scaderea cu 30-35% a pietei autohtone a cimentului in primele sase luni ale anului, sustin producatorii din domeniu.

"Scaderea este determinata de lipsa de proiecte in constructii, situatie cauzata, in principal, de lipsa de finantare", a declarat pentru Romania Libera Mihai Rohan, presedintele asociatiei de profil Cirom. Acesta sustine ca problema cea mai mare a acestui an pentru producatorii de ciment si pentru intreaga economie, in general, o reprezinta lipsa lichiditatilor si accesul dificil la finantare, cu impact direct asupra consumului.

In prezent, piata locala a cimentului este dominata de trei mari producatori: Lafarge ( Franta ), HeidelbergCement (Germania) si Holcim (Elvetia).

 ( citeste continuarea in NewsChannel.ro )

  •   2009-08-31
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist: Care sunt pasii pentru infiintarea firmei tale

Expertul Acasa.ro, Coca Maria Miorica, economist, inspector HR

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.