Financiar

#crestere costuri #majorare dobanzi #credite de investitii #imm

Criza isi scoate coltii: Zeci de mii de firme romanesti au probleme cu banii

Peste doua treimi dintre societatile comerciale care au contractat se confrunta cu dificultati in returnarea sumelor catre banci.

Totul din cauza majorarii dobanzilor, sustin reprezentantii Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. Dintre cele peste 300.000 de IMM-uri care au semnat contracte de imprumut cu o institutie financiar-bancara, mai bine de jumatate folosesc acesti bani pentru finantarea activitatii curente, iar alte 130.000 de societati au recurs la credite pentru a putea realiza investitiile programate. "Dintr-un total de 70.000 de IMM-uri care activeaza in industrie, doar 30.000 au euro sau mai mare, e normal ca societatile sa resimta un soc, cu atat mai mult cu cat este vorba de cheltuieli care nu au fost bugetate", a declarat pentru Ziare.com Ovidiu Nicolescu , presedintele CNIPMMR . Pe de alta parte, in conditiile in care costurile aferente acestor credite au crescut, pe fondul accentuarii crizei de lichiditati de la nivel mondial, este posibil ca o serie de societati sa amane sau chiar sa renunte la investitiile pentru care doreau sa contracteze un imprumutul in aceasta perioada. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea