Financiar

#recesiune sua #locuri de munca #criza financiara faliment

Criza financiara va falimenta in 2009 peste 200.000 de firme

La nivel global, in 2009, sunt estimate peste 200.000 de falimente numai in Europa de Vest. De asemenea un numar record de insolvente sunt preconizate si pentru Statele Unite ale Americii.

Aici, numarul companiilor mici care vor ajunge in situatia de imposibilitate de plata va creste cu 33% de la 149.000 pana la 197.000, informeaza Financial Times.

Un raport al Euler Hermes , divizie a grupului german Allianz, arata ca in SUA peste 62.000 de companii vor da faliment in 2009 comparativ cu anul curent in care au esuat 42.000. "Criza financiara va intensifica dramatic riscurile de faliment, in principal anul viitor. Va fi o explozie in SUA si o crestere semnificativa in Europa, in special in Marea Britanie", a declarat Romeo Grill, economist sef in cadrul Euler Hermes.

  •   2008-12-08
  •  

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras: Care sunt joburile de viitor?

Expertul Acasa.ro, psihologul Cristina-Andreea Dumitras

Pune o intrebare


Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase: Efectele dependentei dintre cumparatori si vanzatori

Expertul Acasa.ro, specialist marketing si vanzari Radu Mircea Chirvase

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.