Financiar

#crisa financiara #amenintari #securitate #mondial

Criza financiara, cea mai mare amenintare pentru securitatea mondiala

O deteriorare a economiei globale provocata de criza financiara este cea mai mare amenintare la adresa securitatii mondiale, pentru ca va reduce la saracie si la resentimente sute de milioane de oameni, arata raportul unei organizatii neguvernamentale britanice, publicat joi si citat de Reuters.

Desfiintarea unui numar mare de locuri de munca va accentua saracia, va spori numarul de imbolnaviri si va duce la cresterea numarului de oameni care nu se pot alimenta in mod adecvat in tarile in curs de dezvoltare.

Acest lucru va influenta negativ sistemele de securitate sociala, care nu vor mai face fata, arata raportul anual de evaluare a securitatii la nivel mondial redactat de Oxford Research Group (ORG). Toate acestea vor alimenta probabil nemultumirile la scara larga si vor conduce la aparitia unor miscari sociale radicale si violente, care vor fi controlate recurgand la forta, arata raportul. Deja, exista indicii privind accentuarea tulburarilor sociale in China si a rebeliunii maoiste in India.

"Ne confruntam cu cea mai mare criza economica de doua generatii incoace", a comentat autorul raportului, Paul Rogers, consultant ORG si profesor la Universitatea Bradford. "Fie raspundem ca o comunitate globala, fie ca un grup restrans de tari bogate si puternice".

Potrivit raportului, tarile bogate s-au concentrat pana in prezent asupra masurilor destinate sa intensifice cooperarea in domeniul financiar, ceea ce este irelevant pentru tarile mai sarace. "In schimb, ar trebui sa se profite de ocazie pentru a introduce reforme economice fundamentale, care sa anuleze diviziunile saraci/bogati, ce s-au adancit atat de mult in ultimele trei decenii", a spus Rogers.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din financiar

Top

Cauta-ti perechea